Нужни продукти
зелен боб
яйца
брашно
сол
За пюрето:
1 кг картофи
150 мл прясно мляко
половин пакетче краве масло
сол на вкус
черен пипер
подготовка 40 минути
готвене 30 минути
общо 70 минути
Стъпки

Сварете фасула до омекване, посолете го и всяка шушулка, потопете последователно в брашно и яйце. Изпържете. Гарнирайте го с пюре, а него пригответе, като обелите и нарежете картофите на парчета, посолете ги и ги сварете. Пасирайте ги и ги разбъркайте добре с млякото и маслото. Посолете пюрето, направете го на топки и го поръсете с черен пипер. Украсете с магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти