Панирани тиквички
Нужни продукти
2 средно големи тиквички
4 яйца
брашно
сол
подготовка
40
минути
готвене
20
минути
общо
60
минути
Стъпки
Тиквичките се нарязват по дължина на ивици, но на много тънко, защото, ако са по-дебели, при самото паниране, няма да се изпържат и ще останат хрупкави. Осоляват се и се оставят малко да пуснат част от водата. Взема се всяко едно парче и се овалва в брашно, след което, се топи в разбитите яйца. Пържи се на слаб огън. Така панираните тиквички се подреждат в голяма чиния. Наръсвате със зелени подправки по желание. Можете да ги поднесете със заливка от кисело мляко, чесън и копър.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти