Нужни продукти
500 гр. макарони
1 кг. кайма
3 белтъка
200 гр. настърган кашкавал
100 мл. олио
1 глава лук
500 гр. доматен сок
сол
черен пипер
риган
около 100 гр. настърган кашкавал(пармезан)за поръсване
За соса бешамел:
8 с.л брашно
1 литър пр. мляко
3 жълтъка
6 с.л масло
сол
подготовка 40 минути
готвене 60 минути
общо 100 минути
Стъпки

Сварените макарони се смесват с половината настърган кашкавал и белтъците. Разстилат се половината в намазнена тава. Поръсва се с малко олио отгоре.
Добавя се приготвената кайма, запържена с лука, доматения сок и подправките. Върху каймата се поръсва с останалия кашкавал и отгоре се добавят останалите макарони. Поръсва се със сос бешамел:
Маслото се рзтопява в не залепващ, дълбок съд. Прибавя се брашното, при непрекъснато бъркане. На тънка струйка прибавяме млякото и бъркаме постоянно, докато се сгъсти (трябва да е с консистенция на крем). Оставя се да поизстине, след което се добавят разбитите жълтъци, сол.

Пече се на 200-220 градуса 50-60 мин., докато добие кафява коричка.
Преди да се извади се поръсва с кашкавал (пармезан) и се пече още 5 мин.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти