Пиле с глезотийки в йенска тенджера
Внимавайте с пръстите си, когато ги облизвате, защото можете да ги изядете и тях... Месото става невероятно вкусно, а за соса няма да говоря!
Нужни продукти
1 пиле
200 гр стерилизирани гъби
3 триъгълничета топено сирене
1 заквасена сметана
100 гр кашкавал
черен пипер
100 мл вода
50 мл бяло вино
сол на вкус
подготовка
20
минути
готвене
40
минути
общо
60
минути
Стъпки
Нарежете пилето на порции, осолете го и наредете месото в тенджерата. Върху него наредете нарязаните на филийки гъби, а след тях и филийките топено сиренце. Сметаната разбъркайте с водата и виното и залейте пилето отгоре. Наръсете с черен пипер и настържете кашкавала. Печете около 40 минути във фурна на 180 градуса.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти