Нужни продукти
500 гр. пилешко филе
1 кг. картофи
2 глави лук
Марината
1 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 с.л. черен пипер
олио
сол на вкус
подготовка
20
минути
готвене
40
минути
общо
60
минути
Стъпки
1. Пилешкото филе се реже на кубчета около 1 см, картофите /може и пресни/ също се режат на едри кубчета.
2. В дълбока купа се слагат филето с картофите, добавя се маринатата, олиото трябва да покрие картофите и филето, ако не желаете толкова много олио сложете по-малко, но го обърквайте хубаво с ръце.
3. Изсипвате в по-дълбока тава заедно с маринатата, като допълвате с вода и го слагате да се пече в предварително загряна фурна на 220 градуса, до омекване на продуктите.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти