Нужни продукти
1 кубче мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. олио
няколко капки оцет
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко или вода
масло - маргарин / по възможност за готвене и пържене/
брашно/ до получаване на средно меко тесто за пита/
подготовка
30
минути
готвене
40
минути
общо
70
минути
Стъпки
Разбърква се смес от мая, сол, олио, захар, оцет и яйца. Оставя се да втаса.
Омесва се с брашното и млякото се разделя на три питки, които се разточват последователно, намазват се с маслото (маргарина) и се налагат една върху друга.
Навиват се на руло, нарязват се на парчета и се нареждат едно до друго в тава на разстояние, като пънчета.
Питата се маже с олио , остава се да втаса, като увеличи обемът си двойно.
Пече се в умерена фурна до получаване на приятен загар.
Mнения на кулинари
добави коментар
28.01.2012 г. 18:15
Страхотна питка!
15.12.2009 г. 10:11
Нещо неразбрах пр.мляко,къде се слага,колко захар,че непише а и водата ,къде се прибавя кога?
06.10.2009 г. 16:33
Велколепно !
Подобни рецепти
Цхидесна пита. Става много лесно и барзо. Благодарj.