Погача - Маца
Яйцата се чупят в средно голяма тава. Олиото се слага при яйцата, после се слага киселото мляко.
В хладката вода се слага маята и се разбива със солта и захарта. Добавя се брашно и се меси докато спре да се лепи по ръцете.
След това се оставя да втаса.
За да се получи розичка, разделяте тестото на равни топки, всяка топка, я разстилате и я намазвате с разтопено масло и след това завивате на руло, рулото го слагате изправено и така едно до друго. После се изважда и се пръска с вода.
След това се оставя да втаса и се слага да се пече около 1 час.
Може да се пробва дали се е опекло с клечка за зъби се надупчва на едно място (в средата) и като се извади клечката и има тесто по нея значи трябва да се допече.
Сложете ч00 г брашно, като начало,ако се лепи по пръстите,добавете още малко и така докато получите меко тесто.
Здравейте, моля да ми кажете колко брашно ми е нужно? За първи път ще меся и не ми стана ясно - първо разбърквам всички продукти и чак накрая започвам да добавям брашното ли? Не се ли прави нещо като кладенче от брашно и в средата слагам яйцата и др. неща? Благодаря предварително за отговорите.
Мая колкото кибритена кутийка, обикновено се продават стандартни кубчета, може да сложите и едно пакетче суха мая. В рецептата е написано половин пакетче в зависимост от това какъв грамаж е било.
Искам да попитам 1/2 пакетче мая значи ли количество колкото кибритена кутийка ?
много вкусна погача!!!!!!!!!!!!!!
уникалнаею е ,много ни хареса