Нужни продукти
1 кубче мая
100 мл. хладка вода
1 с.л. захар
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
1 с.л. олио
400 мл. хладка вода
1 жълтък
125 гр. краве масло
1 кг. брашно
подготовка 180 минути
готвене 45 минути
общо 225 минути
Стъпки

Разтваряме маята и захарта в 100 мл. хладка вода, докато шупне. В отделен съд смесваме солта, оцета, олиото и 400 мл. хладка вода и шупналата мая. Прибавяме брашното на порции, докато се получи меко тесто.

Разделяме готовото тесто на три топки. Всяка топка се разточва с дебелина около 1,5 см на кръг и се маже с краве масло, като се редуват три пласта. Разрязваме получения кръг на 16 триъгълни парчета, който се навиват на кифлички и се нареждат в намаслена с краве масло кръгла тава.

Оставя се да втаса около 2-3 часа на стайна температура. След като втаса се маже с жълтъка и се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти