Посни лозови сърмички
Може да ги сервирате с кисело мляко.
Нужни продукти
40-50 лозови листа (пресни или консерва)
2 гл. лук
1 вр. пресен лук
1 скилидка чесън
1 морков
2 настъргани домата (или от консерва)
магданоз
чубрица
черен пипер
джоджен
червен пипер
180 мл олио
500 гр ориз
сол
подготовка
40
минути
готвене
30
минути
общо
70
минути
Стъпки
Нарязваме на ситно лука и задушаваме в олиото, добавяме и нарязания пресен лук, настъргания морков, нарязания чесън, разбъркваме и добавяме измития ориз, разбъркваме и добавяме доматите, чубрицата, черния пипер, джоджен, червения пипер, сол, разбъркваме и махаме от огъня.
Увиваме сърмички и ги слагаме в дълбока тава или тенджера, покриваме с листа, тавичката, наливаме вода да покрие листата около 1 л., ако няма място в тавичката, доливате, печем около 30 мин. на тих огън. В тенджерата сърмичките затискаме с чиния.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Нокога,ама никога не слагаите на лозови сапмички,дали са постни лил с месо,,ЦХБРИЗА,,на лозовата сарма подправките са-копар,дjодjен,черен пипер и магданос.Иначе всичко останало е добре.