Посни лозови сърмички
Може да ги сервирате с кисело мляко.
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                     40-50 лозови листа (пресни или консерва)                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     2 гл. лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 вр. пресен лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 скилидка чесън                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 морков                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     2 настъргани домата (или от консерва)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     магданоз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     чубрица                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     джоджен                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     червен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     180 мл олио                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     500 гр ориз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     сол                                     
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                40
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                70
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                             Нарязваме на ситно лука и задушаваме в олиото, добавяме и нарязания пресен лук, настъргания морков, нарязания чесън, разбъркваме и добавяме измития ориз, разбъркваме и добавяме доматите, чубрицата, черния пипер, джоджен, червения пипер, сол, разбъркваме и махаме от огъня.
 Увиваме сърмички и ги слагаме в дълбока тава или тенджера, покриваме с листа, тавичката, наливаме вода да покрие листата около 1 л., ако няма място в тавичката, доливате, печем около 30 мин. на тих огън. В тенджерата сърмичките затискаме с чиния. 
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти
                            
Нокога,ама никога не слагаите на лозови сапмички,дали са постни лил с месо,,ЦХБРИЗА,,на лозовата сарма подправките са-копар,дjодjен,черен пипер и магданос.Иначе всичко останало е добре.