Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Може да ги сервирате с кисело мляко.

Нужни продукти
40-50 лозови листа (пресни или консерва)
2 гл. лук
1 вр. пресен лук
1 скилидка чесън
1 морков
2 настъргани домата (или от консерва)
магданоз
чубрица
черен пипер
джоджен
червен пипер
180 мл олио
500 гр ориз
сол
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 30 минути
общо 70 минути
Стъпки

Нарязваме на ситно лука и задушаваме в олиото, добавяме и нарязания пресен лук, настъргания морков, нарязания чесън, разбъркваме и добавяме измития ориз, разбъркваме и добавяме доматите, чубрицата, черния пипер, джоджен, червения пипер, сол, разбъркваме и махаме от огъня.
Увиваме сърмички и ги слагаме в дълбока тава или тенджера, покриваме с листа, тавичката, наливаме вода да покрие листата около 1 л., ако няма място в тавичката, доливате, печем около 30 мин. на тих огън. В тенджерата сърмичките затискаме с чиния.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
02.08.2010 г. 11:29 Полезен 3

Нокога,ама никога не слагаите на лозови сапмички,дали са постни лил с месо,,ЦХБРИЗА,,на лозовата сарма подправките са-копар,дjодjен,черен пипер и магданос.Иначе всичко останало е добре.

dora racheva
dora racheva коментира
Подобни рецепти