Нужни продукти
листата от една кисела зелка
5 глави лук
1 чаена чаша ориз
олио
200 гр гъби
чубрица
мащерка
червен пипер
кориандър
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Лукът, нарязан на ситно, се задушава заедно с гъбите в олиото. Изчистеният и добре измит ориз се прибавя, запържва се докато стане прозрачен и се доливат две чаши вода. Когато сместа се сгъсти, се слагат подправките – чубрица, или риган и мащерка, червен пипер или къри, кориандър - по ваш вкус. Сол не е необходима, понеже киселото зеле е достатъчно солено.

Във всеки зелев лист се слага по една лъжица от плънката и се увиват сарми. Нареждат се в тенджера с увивката надолу, захлупват се с чиния и се заливат с една чаена чаша вода. Варят се на бавен огън, за да не се развали формата на сармите.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти