Нужни продукти
1 бр. листата от една кисела зелка
5 глави лук
1 чаена чаша ориз
олио
200 гр гъби
чубрица
мащерка
червен пипер
кориандър
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки
Плънка

Нарежете лука на ситно и го задушете заедно с гъбите в олиото.

Прибавете изчистения и добре измит ориз към задушените лук и гъби, запържете сместа, докато оризът стане прозрачен.

Долейте две чаши вода и изчакайте сместа да се сгъсти.

Прибавете подправките: чубрица, мащерка, червен пипер и кориандър на вкус.
Сол не е необходима, понеже киселото зеле е достатъчно солено.

Сарми

Вземете зелев лист и сложете в него една лъжица от плънката, след което увийте сармата.

Наредете увитите сарми в тенджера с увивката надолу.

Поставете чиния върху сармите и залейте с една чаена чаша вода.

Варете на бавен огън, за да не се развали формата на сармите.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти