Постни зелеви сарми
Нужни продукти
листата от една кисела зелка
5 глави лук
1 чаена чаша ориз
олио
200 гр гъби
чубрица
мащерка
червен пипер
кориандър
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Лукът, нарязан на ситно, се задушава заедно с гъбите в олиото. Изчистеният и добре измит ориз се прибавя, запържва се докато стане прозрачен и се доливат две чаши вода. Когато сместа се сгъсти, се слагат подправките – чубрица, или риган и мащерка, червен пипер или къри, кориандър - по ваш вкус. Сол не е необходима, понеже киселото зеле е достатъчно солено.
Във всеки зелев лист се слага по една лъжица от плънката и се увиват сарми. Нареждат се в тенджера с увивката надолу, захлупват се с чиния и се заливат с една чаена чаша вода. Варят се на бавен огън, за да не се развали формата на сармите.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти