Пролетен заек
Нужни продукти
1 бр. заек
2 бр. тиквички
2 гл. лук / 2 стр. зелен лук /
100 гр. гъби
2 бр. моркови
3-4 бр. картофа
2-3 чушки
2 домата
/ по желание и др. - карфиол, броколи/
50 мл червено вино
сол
магданоз
зеленчуков бульон
олио
подготовка
45
минути
готвене
30
минути
общо
75
минути
Стъпки
Заека се нарязва на порции и се сварява в тенджера под налягане до готовност. По желание се обезкостява. В йенски съд се слага месото и соса от варенето, зеленчуков бульон и се залива с виното. След това нарязаните на парчета зеленчуци и подправките. Сипва се вода да покрие зеленчуците и се пече под капак на силна фурна. Сервира се топло, може с настърган кашкавал.
Да ви е вкусно!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти