Пролетна супа от тиквички
Нужни продукти
3 броя тиквички - измити обелени и нарязани на кубченца
2 връзки пресен зелен лук
2 рулца фиде /или 20-тина пръчици натрошени на къси парченца спагети/
3-4 с.л. олио или зехтин
1 ч.л. сол
1 кубче някакъв бульон
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 суп. лъжица оцет
1/2 връзка копър
подготовка
15
минути
готвене
10
минути
общо
25
минути
Стъпки
1 1/2 литра вода с олиото и солта завира. Поставят се тиквичките с лука, бульона и фидето. Ври 10 мин.
Разбитото яйце се смесва с млякото, оцета и копъра.
Супата се отнема от котлона и се застройва със сместа от яйцето млякото и оцета при непрекъснато бъркане. Консумира се топла с парченце кашкавал отгоре или изстудена направо от хладилника. Добър апетит!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Аз добавих и две чушки и две настъргани морковчета, много е вкусна. БЛАГОДАРЯ :))