Нужни продукти
250 гр. кайма
1 яйце
чубрица
1 настърган лук
3 броя кори за баница
сол
черен пипер
олио за пържене
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Омесваме каймата с яйцето, настъргания лук и подправките. Късаме малко топче, като орех и с ръце го оформяме на пуричка излизат 9 броя. Корите се нарязват на 3 ленти. Във всяка лента се поставя пуричка от кайма, загръщаме малко по краищата и навиваме на рулце. Готовите пурички пържим във фритюрник или в тиган с повечко мазнина.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
09.07.2024 г. 23:00 Полезен 0

Да, пуричките могат да се запекат във фурната. Наредете готовите пурички на хартия за печене в тава и ги намажете леко с олио или зехтин. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути или до златисто кафяво. Това е по-здравословна алтернатива на пърженето и пак ще получите вкусни пурички.

Chef Vkusnotiiki коментира
23.03.2013 г. 15:07 Полезен 0

няма НЯМА - има ли продукти всичко и всякак става.

Myla коментира
17.03.2013 г. 04:07 Полезен 3

Няма ли да се получат пуричките ако се запекат във фурната, вместо да се пържат ? Не пържа у дома поради здравословни причини.

дида коментира
Подобни рецепти