Нужни продукти
500 гр чушки
1 гл. лук
150 гр ориз
100 гр масло (олио)
1 домат
2 скилидки чесън
1 морков
магданоз
черен пипер
червен пипер
сол
2 яйца
150 гр кисело мляко
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Чушките се измиват и почистват от семената.
Нарязания на дребно лук се задушава, добавят се нарязаните на ситно чесън и морков и пак се задушава, добавя се настъргания домат, сол, черен пипер, червен пипер и почистения и измит ориз, разбърква се,като се позапържи се слага 1 к.ч. вода, разбърква се.

С тази смес се пълнят чушките. Слагат се в тавичка, с вилица се правят дупки в края на чушката и се долива вода. Пекът се на умерена фурна, когато чушките, станат кафяви отгоре, ги изваждате и заливате с разбитите яйца в киселото мляко и малко сол и се по запичат леко, само отгоре.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти