Дупчат се за да може водата да влезе в чушката равномерно.

Нужни продукти
1 кг чушки
500 кг боб
2 глави лук
чубрица
сол
червен пипер
подготовка 120 минути
готвене 30 минути
общо 150 минути
Стъпки

Използват се изсушени чушки, които се потапят да омекнат в топла вода, според сезона може и пресни. Боба се вари до готовност и се изцежда от водата и се смачква, лука се запържва и се добавя към боба заедно с подправките всичко се омесва много добре и се пълнят чушките, предварително цепнати от долу или след като се напълнят се дупчат с игла.
Чушките се слагат в тавичка с вода и се запичат във фурната.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
14.10.2010 г. 20:01 Полезен 0

дупчат се да излезе боба и се смачкват мн добре че ме питаха не мога мн мн да обяснявам не ме бива в това но се старая да готвя мн добре.

ivelina коментира
15.12.2009 г. 14:24 Полезен 0

с каква цел се дупчат с игла или се цепват отдолу

яна коментира
10.09.2009 г. 15:50 Полезен 0

забравих да каjаче се използва много олио и се запичат естествено мн е вкусно опитаите

ivelina коментира
Подобни рецепти