Пълнени чушки с пилешка кайма в гювеч
Нужни продукти
500 гр пилешка кайма
200 гр сварен ориз
1 глава кромид лук
1 яйце
сол
черен пипер
чубрица
джоджен
1 кут. заквасена сметана
200 мл вода
50 мл бяло вино
1 супена лъжица олио
около 12-13 пресни чушки със средна големина
200 гр брашно
подготовка
30
минути
готвене
90
минути
общо
120
минути
Стъпки
Омесете каймата с ориза, яйцето, настъргания кромид, посолете я и я овкусете с черния пипер, чубрицата и джоджена. Напълнете чушките и потопете отворите им в брашно, за да не излезе каймата по време на варенето им. Вземете гювеч, намажете дъното му с олиото /не слагайте повече мазнина, защото каймата и сметаната са доста блажни и наредете чушките една до друга. Разбъркайте сметаната с водата и виното и ги залейте. Поръсете с малко черен пипер и чубрица и оставете ястието да се готви във фурната около 1 час и половина на около 180 градуса.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти