Нужни продукти
4 големи домата
100 гр гъби
50 гр масло
200 гр шунка или друг пресен колбас
4 яйца
1 гл. лук
магданоз
сол
черен пипер
захар
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в маслото, добавя се нарязаната на дребно шунка, наситнения магданоз, нарязаните на дребно гъби, поръсва се със сол и черен пипер и се задушава. Доматите се издълбават и се поръсват със сол и захар.
Нареждат се в тавичка намазана с масло, пълнят се със сместа и се пекът, преди да са готови, се добавя около тях, нарязано на много ситно вътрешността от доматите, овкусени с малко сол и магданоз.
Опечени върху всеки домат се чуква по 1 яйце и се пече до забулване на яйцето.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти