Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    600 гр. брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    20 гр. мая                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    300 мл. айрян                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 яйце                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 жълтък за намазване                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.л. сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.л. захар                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    За плънката:                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    100 гр. шунка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    100 гр. кашкавал                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    100 гр. лютеница                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                60
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                90
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Активираме маята в 30 мл. вода и 1 ч.л. захар, щом шупне замесваме тесто с брашното в което правим кладенче и прибавяме яйцето, солта и айрана. Оставяме за 30 минути на топло да втаса.
Готовото тесто делим на 12 равни топки. Всяка топка се разточва, като малка питка и се намазва с 1 ч.л. лютеница, поставяме и от нарязаните на кубчета шунка и кашкавал. Оформяме на топче. Редим в намаслена тава и намазваме с разбит жълтък, правим два разреза с нож отгоре на всяка топка. По желание се поръсва сусам. Печем 25-30 минути до зачервяване. Добър апетит!
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти