Нужни продукти
4 големи тиквички
4 средни картофа
50 гр. синьо сирене
1 малка коф. заквасена сметана
30 гр. масло
50 гр. обелени тиквени семки
2-3 стръка копър
сол
черен пипер
олио
300 мл. тоник
подготовка
30
минути
готвене
20
минути
общо
50
минути
Стъпки
Тиквичките разрязваме на две половини по дължина, намазваме ги с мазнина и запичаме за малко. Издълбаваме вътрешността.
Обелваме и сваряваме картофите, намачкваме ги на пюре, добавяме намачканото синьо сирене, счуканите на ситно, семки, ситно нарязания копър, сметаната, маслото, вътрешността от половин тиквичка, черния пипер, сол на вкус и намачкваме до хомогенна смес.
С тази смес пълним тиквичките.
Печем в съд намазан с мазнина, до златисто, като от време на време наливаме тоник в съда, за да не залепнат тиквичките.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти