Пържоли с гъби
нужно време
775 минутипорции
4трудност
- -сготвиха
2
Нужни продукти
800 гр. пържоли
2 гл. лук
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вино
150 гр. кашкавал
200 гр. задушени гъби
2 с.л. масло
олио
черен пипер
сол
подготовка
735
минути
готвене
40
минути
общо
775
минути
Стъпки
Пържолите се начукват, посоляват със сол и черен пипер, лука се нарязва на тънки филийки и с него покриваме от двете страни пържолите и оставяме да престоят в хладилника 12 часа. Отстраняваме лука и овалваме в брашно пържолите и ги пържим на слаб огън до зачервяване. Нареждаме в тава и в/у тях слагаме задушените в масло гъби и поръсваме с кашкавал наливаме 1 см. вода и завиваме с фолио. Печем 15 мин. махаме фолиото и продължаваме да печем до мазнина. Изваждаме пържолите и в мазнината запържваме 1 сл.л. брашно, черен пипер, сол и виното бъркаме до сгъстяване. Пържолите сервираме със соса.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
много е вкусно.згответе нъама да сиjелъавате.аз го зготвих но вместо да дирjа 12 часа в хладилник дирjах само 1 час но ъастието се полуци отлицно.добир апетит на всицки