Нужни продукти
800 гр. пържоли
2 гл. лук
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вино
150 гр. кашкавал
200 гр. задушени гъби
2 с.л. масло
олио
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 735 минути
готвене 40 минути
общо 775 минути
Стъпки

Пържолите се начукват, посоляват със сол и черен пипер, лука се нарязва на тънки филийки и с него покриваме от двете страни пържолите и оставяме да престоят в хладилника 12 часа. Отстраняваме лука и овалваме в брашно пържолите и ги пържим на слаб огън до зачервяване. Нареждаме в тава и в/у тях слагаме задушените в масло гъби и поръсваме с кашкавал наливаме 1 см. вода и завиваме с фолио. Печем 15 мин. махаме фолиото и продължаваме да печем до мазнина. Изваждаме пържолите и в мазнината запържваме 1 сл.л. брашно, черен пипер, сол и виното бъркаме до сгъстяване. Пържолите сервираме със соса.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
17.12.2010 г. 19:19 Полезен 19

mnogo e vkusno.zgotvete nyama da sijelyavate.az go zgotvih no vmesto da dirja 12 4asa v hladilnik dirjah samo 1 4as no yastieto se poluci otlicno.dobir apetit na vsicki

gulci коментира
Подобни рецепти