Салата “Елцин”
Защо се казва така, не знаем. Но има руски произход и дълбоки фолклорни корени.
Нужни продукти
500 гр. боб (може консерва)
1 глава лук или праз
6 кисели краставички
1 глава червено цвекло
зехтин
сол
чер. пипер
оцет
подготовка
20
минути
готвене
- -
минути
общо
20
минути
Стъпки
Салатата се прави от сварения боб, глава лук, нарязана на ивици или праз, кисели краставички на кръгчета и червено цвекло, настъргано на едро ренде. Подправя се със зехтин, сол и чер пипер и се оставя да престои час – два преди консумация, като от време на време се разбърква внимателно. Може да се направи и с варено цвекло вместо сурово. Преди сервиране се подправя с оцет, ако е необходимо.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти