В тази лесна рецепта за салата "Цезар" ще заместим традиционните жълтъци и зехтин в нейните съставки с кремообразно гръцко кисело мляко и мътеница, добавяйки леко горчив вкус с малко цикория. Чрез използването на малко количество ароматено силене пармиджано-реджано също така ще намалим допълнителния прием на калории и натрий.
Загрейте олиото в голям тиган с незалепващо покритие на средно висока температура. Поръсете сьомгата с една чаена лъжичка черен пипер и една чаена лъжичка сол. Добавете сьомгата в тигана и я гответе, докато придобие златистокафяв цвят и се отделя от тигана лесно с помощта на вилица.
Обръщайте я за по - минути от всяка страна. Прехвърлете я в чиния и я разделете на големи парчета
Разбийте мътеницата, киселото мляко, сиренето, лимоновия сок, сосът Уорчестър, чесънът, горчицата и втората чаена лъжичка черен пипер и сол в голяма купа, докато се смесят добре.
Прехвърлете дресинга в малка купа. Добавете марулята, цикорията, босилека и естрагона в голямата купа и разбъркайте добре.
Подредете салатата в чиния и отгоре наредете сьомгата. Поднесете със дресинга и още босилек по желание.