Шкембе чорба
Нужни продукти
3 кг. телешко шкембе
1 глава лук
10 зърна чер пипер
4 големи моркова
150-200 г. олио
1 кофичка кисело мляко
3 жълтъка
5 големи с.л. брашно
чесън
подготовка
240
минути
готвене
30
минути
общо
270
минути
Стъпки
Шкембето се измива много добре и се слага да ври с една глава лук много ситно нарязана. Вари се 3-4 часа докато се свари хубаво подсолява се с сол на вкус. После като се свари се нарязва с ножица на по-едри парченца и се слагат в някакъв съд остава само бульона през това време се настъргват 4 моркова и се изпаряват в олиото после това се прецежда през цедка и се изсипва в бульона изсипват се и нарязаните вече парченца шкембе. После се взема 1 кофичка кисело мляко, 3 жълтъка и 5 лъжици брашно и се разбива да стане на каша, изсипва малко от бульона и се слага в тенджерата, 10 мин, пожелание се слага счукан чесън, хрян.
Mнения на кулинари
добави коментар
05.05.2011 г. 00:32
зкембе ч0рбата става хубава и аз япеавя по с6щия начин само е не зап6рjвам моркови
04.11.2010 г. 14:33
по-объркана рецепта никога не бях чела...
Подобни рецепти
това е всичко друго, но не и шкембе чорба.Ужас,само като чета рецептата и ми става жал за шкембето.