Нужни продукти
15 тортили (направени от царевично брашно)
3 домата
2 скилидки чесън
1-2 с.л. бульон (зеленчуков или пилешки)
4 сухи чушки
1/2 глава лук
1 ситно нарязано авокадо
150 гр. прясно бяло сирене
2 стръка мексикански чай
1 зелен лимон (лайм)
олио (не зехтин!)
пипер
сол
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Нарежете 15 тортили на четири и ги изпържете в олиото, докато станат хрупкави.

Изпечете 2 от чушките на сух тиган и ги накиснете във вода за 15 минути.

Смесете изпечените и накиснати чушки, 3 домата, 2 скилидки чесън и 1/2 глава лук с малко вода.

Загрейте една супена лъжица олио в тиган, добавете сместа от чушки, домати, чесън и лук, и 2 стръка мексикански чай.

Гответе сместа в продължение на 10 минути, след което добавете 1-2 с.л. зеленчуков (или пилешки) бульон и подправете със сол и пипер.
Оставете сместа да ври още 15 минути.

Междувременно, нарежете останалите две чушки на кръгчета с ножица и ги изпържете, докато станат хрупкави.

Сервирайте супата - на всяка порция пооделно подредете пържени чушки, пържена тортиля, настърганото сирене, ситно нарязано авокадо и лимонов сок от зелен лимон.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти