Нужни продукти
15 тортили (направени от царевично брашно)
3 домата
2 скилидки чесън
1,2 с.л. бульон (зеленчуков или пилешки)
4 сухи чушки
1/2 глава лук
1 ситно нарязан плод авокадо
150 гр. прясно бяло сирене
2 стръка мексикански чай
зелен лимон
олио (не зехтин!)
пипер
сол
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 20 минути
общо 40 минути
Стъпки

Нарежете тортилите на четири и след това ги изпържете в олиото докато станат хрупкави. Изпечете 2 от чушките на сух тиган и ги накиснете във вода за 15 минути. Смесете чушките, доматите, чесъна и лука с малко количество вода.

Нагрейте една супена лъжица олио в тиган, добавете сместа и мексиканския чай, гответе в продължение на 10 минути, добавете зеленчуковия (или пилешки) бульон и подправете със сол и пипер. Оставете да ври още 15 минути. Междувременно нарежете останалите две чушки на кръгчета с ножица и ги изпържете, докато станат хрупкави.

Сервирайте супата с пържените чушки, пържената тортиля, настърганото сирене, резенчета авокадо и зелен лимон, т.е. сложете ги в купичка и налейте сока от зелен лимон в супата.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти