Нужни продукти
500 г спанак
120 г ориз
3-4 с.л. настърган домат или от консерва
1 гл. лук- малък
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. брашно
олио
сол
черен пипер
подготовка
15
минути
готвене
30
минути
общо
45
минути
Стъпки
Спанакът се измива и нарязва.
Лукът се нарязва и се задушава в олиото, добавя се брашното, разбърква се и се добавя червеният пипер, разбърква се.
Добавяте 2 ч.ч. вода и спанака, разбърквате и посолявате.
Когато спанакът смени цвета си, добавя се доматеният сос и около 3 литра вода.
Когато заври, се добавя оризът и черният пипер и разбърквате.
Чорбичката ври на умерен огън около 30 мин., ако има нужда добавете още сол.
Сервира се с кисело мляко.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти