Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    500 г спанак                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    120 г ориз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3-4 с.л. настърган домат или от консерва                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 гл. лук- малък                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.л. червен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.л. брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    олио                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    черен пипер                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                15
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                45
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Спанакът се измива и нарязва.
Лукът се нарязва и се задушава в олиото, добавя се брашното, разбърква се и се добавя червеният пипер, разбърква се.
Добавяте 2 ч.ч. вода и спанака, разбърквате и посолявате.
Когато спанакът смени цвета си, добавя се доматеният сос и около 3 литра вода.
Когато заври, се добавя оризът и черният пипер и разбърквате.
Чорбичката ври на умерен огън около 30 мин., ако има нужда добавете още сол.
Сервира се с кисело мляко.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти