Спаначена супа
Нужни продукти
1/2 кг спанак
1/2 ч.ч. ориз
2-3 домата от консерва
1 морков (настърган на ренде)
6 с.л. олио
3 стръка пресен лук (нарязан надребно)
1 с.л. брашно
1 жълтък
3 с.л. кисело мляко
магданоз за поръсване
сол на вкус
подготовка
40
минути
готвене
20
минути
общо
60
минути
Стъпки
Лукът се запържва за минута в олиото, прибавя се морковът и се задушават под капак 1 минута. Прибавят се доматите и след 2-3 минути се поръсва с брашно, наливат се 2 л вода. Щом кипне, силата на огъня се намалява и се оставя да ври 10 минути. Измитият спанак се нарязва на дребно и се прибавя в супата заедно с ориза.
Вари се 15-20 минути на тих огън, докато оризът стане готов. Маха се от огъня и се застройва с разбитото яйце с киселото мляко, поръсва се с магданоз по желание и се сервира със заквасена сметана.
Mнения на кулинари
добави коментар
13.03.2011 г. 22:34
Предполагам, че жълтъкът и киселото мляко са за застройка. А сметаната? Вероятно се слага в чинията при поднасяне на незастроена супа (както се поднася руския зелен борш)
Подобни рецепти
Да правилно сте предположили. Съжалявам за пропуска.