Спаначена супа
Лукът се запържва за минута в олиото, прибавя се морковът и се задушават под капак 1 минута. Прибавят се доматите и след 2-3 минути се поръсва с брашно, наливат се 2 л вода. Щом кипне, силата на огъня се намалява и се оставя да ври 10 минути. Измитият спанак се нарязва на дребно и се прибавя в супата заедно с ориза.
Вари се 15-20 минути на тих огън, докато оризът стане готов. Маха се от огъня и се застройва с разбитото яйце с киселото мляко, поръсва се с магданоз по желание и се сервира със заквасена сметана.
Предполагам, че жълтъкът и киселото мляко са за застройка. А сметаната? Вероятно се слага в чинията при поднасяне на незастроена супа (както се поднася руския зелен борш)
Да правилно сте предположили. Съжалявам за пропуска.