Нужни продукти
1 кг спанак
3 яйца
100 гр масло
2 филийки твърд хляб без корите
1 гл. лук
1 ч.ч. натрошено сирене
черен пипер
сол
галета ( брашно )
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Почистваме и сваряваме в малко вода, спанака. Изцеждаме го, и нарязваме на ситно, настъргваме лука, намокряме, изцеждаме и натрошаваме хляба, добавяме 1 яйце и 2 жълтъка, натрошеното сирене, черен пипер и сол. Омесваме добре и оформяме кюфтенца. Разбиваме 2 белтъка с 2 с.л. вода, потапяме кюфтенцата в брашно, после в белтък и в галета и белтък и пак в галета и пържим в сгорещено олио до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти