Нужни продукти
600 гр. спанак
2 яйца
240 гр прясно мляко
40 гр. масло
1 ч.л. брашно
сол
черен пипер
копър на вкус
магданоз на вкус
подготовка 15 минути
готвене 30 минути
общо 45 минути
Стъпки

Спанака се измива, бланшира, отцеждаме добре, нарязваме на едро и запържваме за малко в масло. Разстила се в тавичка. Разбъркваме яйцата, млякото и брашното, сол и черен пипер на вкус. Заливаме спанака и запичаме до зачервяване на умерена фурна. Може да поръсите с копър или магданоз на вкус.

Измийте 600 гр спанак и го оставете да се отцеди.

Бланширайте спанака в кипяща, леко посолена вода за около 2-3 минути, след което го отцедете добре.

Нарежете бланширания спанак на едро.

Загрейте 40 гр масло в тиган и запържете нарязания спанак за няколко минути. И след това разстелете в тавичка.

В отделна купа разбъркайте 2 яйца, 240 гр прясно мляко, 1 ч.л. брашно, сол и черен пипер на вкус.

Залейте равномерно спанака с разбърканата смес от яйца, мляко и брашно.

Запечете блюдото в предварително загрята фурна на умерена температура (около 180-200 градуса) до зачервяване на повърхността (около 25-35 минути).

Оставете ястието да се охлади малко преди да го поръсите с нарязан копър или магданоз на вкус.

Сервирайте топло или студено според предпочитанията ви.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти