Супа от гъби
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    1 малка глава лук                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    70 г. кр. масло                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    250 г. гъби кладница (или друг вид крехки гъби , може и с печурки , но пресни)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    300 мл прясно мляко                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 с.л. брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    чер пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    лимонов сок                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                10
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                15
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                25
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Запържваме нарязаният на ситно лук в кравето масло, добавяме измитите и нарязани гъби да се задушат на тих огън. Когато остане на мазнина, прибавяме брашното да се запържи и наливаме половин литър вода. Когато заври, посоляваме и оставаме да да покъкри около 12-15 мин. Застройваме с прясното мляко и овкусяваме с чер пипер и лимонов сок.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти