Нужни продукти
1 малка глава лук
70 г. кр. масло
250 г. гъби кладница (или друг вид крехки гъби , може и с печурки , но пресни)
300 мл прясно мляко
1 с.л. брашно
сол
чер пипер
лимонов сок
подготовка 10 минути
готвене 15 минути
общо 25 минути
Стъпки

Запържваме нарязаният на ситно лук в кравето масло, добавяме измитите и нарязани гъби да се задушат на тих огън. Когато остане на мазнина, прибавяме брашното да се запържи и наливаме половин литър вода. Когато заври, посоляваме и оставаме да да покъкри около 12-15 мин. Застройваме с прясното мляко и овкусяваме с чер пипер и лимонов сок.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти