Нужни продукти
500 гр. спанак/коприва/
1 ч.ч. ориз
2 с.л. червен пипер
2 с.л. брашно
1 глава лук
2 моркова
2 - 3 с.л. доматено пюре, размито в брашно
пресен джоджен
сол
олио
подготовка 15 минути
готвене 45 минути
общо 60 минути
Стъпки

Спанакът/копривата се измива попарва, нарязва и счуква/ се измива старателно и се нарязва.
Морковът се настъргва на ренде. Лукът се нарязва на ситно.
В олио се запържват морковът и лукът. Добавят се брашното и червения пипер и се пържи още 2 минутки. Добавя се малко студена вода и се разбърква добре. Прибавят се спанакът/копривата/ и доматеното пюре. Тенджерата се долива с вода. След като супата заври, огънят се намаля и се вари около 30 - 40 минути. 5 минути, преди да свалите от котлона, добавете измития ориз и джоджена, нарязан на ситно.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
14.03.2012 г. 15:31 Полезен 0

Поправка 1 с.л. червен пипер Ориза се слага заедно с лапада сирене при сервиране

jenipuh коментира
Подобни рецепти