Свинско месо печено в бира
Нужни продукти
1 кг свинска рибица
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. риган
черен пипер
1 гл. лук
3-4 скилидки чесън
олио
250 мл бира
1 ч.л. захар
сол
подготовка
30
минути
готвене
100
минути
общо
130
минути
Стъпки
Месото се почиства и се натрива с подправките, запържва се от всички страни в нагорещено олио, посолява се и се поставя в тавичка. Задушаваме ситно нарязания лук и чесън, добавяме бирата и захарта, като кипне се изсипва върху месото. Пече се на 170 градуса около 90 мин., под фолио. Маха се фолиото и се запича на по силен огън до зачервяване. Сервира се нарязано на тънки филийки със задушени зеленчуци.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти