Свински джолан с кисело зеле от Spaghetti Kitchen
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    2 бр. Свински джолан                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 глава Крумид лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 бр. Морков (ако е малък 2 или 3)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    400 г. Кисело зеле                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 с.л. Червен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.ч. Светла бира                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 листо Дафинов лист                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2-3 зрънца Бахар                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    4-5 зрънца Черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    200 г. Доматено пюре                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    100 мл. Зехтин                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    Сол на вкус                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                20
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                240
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                260
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Обелваме, измиваме и нарязваме на едро зеленчуците. След това поставяме свинското джоланче в тава, заедно с бирата и зеленчуците. Завиваме с фолио и запичаме във фурна за около 4 часа на 180 градуса.
Нарязваме зелето на едро и запържваме в мазнина.
Добавяме червения пипер и останалите подправки. След това добавяме и доматеното пюре. Задушава се хубаво, като междувременно може да се използва бульон от вече изпеченият джолан.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти