Свински джолан с кисело зеле от Spaghetti Kitchen
Нужни продукти
2 бр. Свински джолан
1 глава Крумид лук
1 бр. Морков (ако е малък 2 или 3)
400 г. Кисело зеле
2 с.л. Червен пипер
1 ч.ч. Светла бира
1 листо Дафинов лист
2-3 зрънца Бахар
4-5 зрънца Черен пипер
200 г. Доматено пюре
100 мл. Зехтин
Сол на вкус
подготовка
20
минути
готвене
240
минути
общо
260
минути
Стъпки
Обелваме, измиваме и нарязваме на едро зеленчуците. След това поставяме свинското джоланче в тава, заедно с бирата и зеленчуците. Завиваме с фолио и запичаме във фурна за около 4 часа на 180 градуса.
Нарязваме зелето на едро и запържваме в мазнина.
Добавяме червения пипер и останалите подправки. След това добавяме и доматеното пюре. Задушава се хубаво, като междувременно може да се използва бульон от вече изпеченият джолан.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти