Нужни продукти
2 бр. Свински джолан
1 глава Крумид лук
1 бр. Морков (ако е малък 2 или 3)
400 г. Кисело зеле
2 с.л. Червен пипер
1 ч.ч. Светла бира
1 листо Дафинов лист
2-3 зрънца Бахар
4-5 зрънца Черен пипер
200 г. Доматено пюре
100 мл. Зехтин
Сол на вкус
подготовка 20 минути
готвене 240 минути
общо 260 минути
Стъпки
1

Обелваме, измиваме и нарязваме на едро зеленчуците. След това поставяме свинското джоланче в тава, заедно с бирата и зеленчуците. Завиваме с фолио и запичаме във фурна за около 4 часа на 180 градуса.

2

Нарязваме зелето на едро и запържваме в мазнина.

3

Добавяме червения пипер и останалите подправки. След това добавяме и доматеното пюре. Задушава се хубаво, като междувременно може да се използва бульон от вече изпеченият джолан.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти