Свински пържоли в йенаглас/ гювече/
Нужни продукти
1 кг. пържоли
1 пакет гъби /може и мариновани/
топено сирене
1/2 кофичка кисело мляко
сол,черен пипер, кимион,брашно
подготовка
15
минути
готвене
60
минути
общо
75
минути
Стъпки
1. На дъното на съда се слага олио.
2. Овкусява ме пържолите и започваме да нареждаме ред пържоли, ред гъби.
3. Когато сме готови разбъркваме половината кофичка кисело мляко с малко вода, добавяме брашно и заливаме.След което леко с ръка размърдваме пържолите, за да може соса да се разпредели равномерно.
4. Най-отгоре нарязваме на едро топеното сирене.
5. Задушаваме 45 минути до 1 час след като заври на умерена фурна.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти