Нужни продукти
1,5 кг свински ребърца
300 мл. пилешки бульон
100 мл. бяло вино
1 с.л оцет
1 ч.л. мед
1 с.л. лют червен пипер
50 мл. зехтин /олио/
черен пипер
сол
подготовка
15
минути
готвене
75
минути
общо
90
минути
Стъпки
Нарязваме ребърцата, намазваме ги с олио /зехтин/, поръсваме с черен пипер и ги запържваме до зачервяване.
Поставяме ги в тавичка и ги заливаме с пилешкия бульон.
Печем до изпаряване на бульона, като разбъркваме 1-2 пъти.
През това време правим марината от бялото вино, оцета, меда, лютия червен пипер, сол на вкус.
Ако се е отделила много мазнина, може да я махнете.
Намажете ребърцата с маринатата и остатъка изсипете в тавичката. Печете още 20-30 мин. на умерена фурна, като разбъркате 1-2 пъти.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти