Нужни продукти
1 кг свинско филе
500 гр гъби
50 гр масло
4 кисели краставички
300 топено сирене
1 ч.ч. брашно
500 мл зеленчуков бульон
1 ч.ч. бяло вино
100 гр изцедено кисело мляко
100 гр кашкавал
черен пипер
подготовка 20 минути
готвене 20 минути
общо 40 минути
Стъпки

Месото се нарязва на филии и се начуква леко на тънко, посолява се със сол и черен пипер. Прави се плънка от гъбите, задушени с масло нарязаните на дребно кисели краставички и нарязаното топено сирене, черен пипер.
Върху едно парче филе поръсено със сол и черен пипер, се слага, по средата от плънката, с друго поръсено със сол и черен пипер се похлупва. Краищата се начукват леко за да залепнат. Овалва се в брашно и леко се запържват. Слагат се в тавичка и се заливат със сос от виното и зеленчуковия бульон, киселото мляко и настъргания кашкавал. Пече се до сгъстяване на соса.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти