Нужни продукти
1 кг. свинско контра филе
1 парче сурова наденица
50 гр. кашкавал
червен
черен пипер
кимион
майорана
зехтин
сол
подготовка 80 минути
готвене 45 минути
общо 125 минути
Стъпки

С помощта на кухненски нож правим дупка в контра филето. Големината на дупката се определя в зависимост от големината на наденицата. Слагаме наденицата в дупката.
Овкусяваме филето със сол, майорана, кимион, черен и червен пипер и малко зехтин. Оставяме в хладилника за 1 час. След 1 час изваждаме филето.
В предварително загрят тиган, запържваме месото от двете страни за няколко минути, преди да се готви, за да се запази сочността ( т.нар. "запечатване" ).
Слагаме филето и мазнината от пърженето в тавичка с малко вода и покриваме с фолио.
По време на печенето за гарнитура може, да добавите обелени и нарязани картофи.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 мин. Пет минути преди да изкараме филето поръсваме с настъргания кашкавал. Запичаме до образуване на кашкавалена коричка.

Добър апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти