Свинско месо със зеленчуци
Нужни продукти
500 гр. свинско месо
500 гр. картофи
100 гр. зелен фасул
100 гр. грах
2 бр. чушки
1 бр. морков
1 бр. малък син домат
2 бр. червени домата
магданоз
черен пипер
червен пипер
олио
1 гл. лук
сол
подготовка
45
минути
готвене
60
минути
общо
105
минути
Стъпки
Свинското месо се реже на кубчета и се пържи в малко олио до зачервяване. Изважда се и на негово място се слага нарязаният лук, бърка се малко и се добавят нарязаните зелен фасул, чушки, морков, син домат и грах, като поомекнат се добавят настърганите домати, бърка се от време на време(зеленчуците може да са от консерви или замразени). Като се посгъсти, сместа се изсипва в тава или гювеч заедно с месото и картофите нарязани на кубчета, добавя се черния пипер, червения пипер, солта, магданоза и 1 ч.ч. вода или повече, ако обичате повече сос. Пече се 1 час на 200 градуса.
Mнения на кулинари
добави коментар
20.02.2010 г. 17:40
хаха, ТЕ КАРТОФИТЕ СА ГИ СЛОЖИЛИ САМО ЗАРАДИ ИМЕТО
15.09.2009 г. 11:48
всичко хубаво ама картофите какво да ги правим 500гр ще си ги държим за другия път.внимаваите като пишете
Подобни рецепти
каде видяхте картофи wе???