Свинско месо в сметана
Нужни продукти
600 гр. свинско месо
250 гр. гъби
сок от 1 лимон
125 гр. бяло вино
200 мл бульон от месо
200 мл сметана
3-4 стръка магданоз
олио
черен пипер
сол
подготовка
40
минути
готвене
10
минути
общо
50
минути
Стъпки
Месото се нарязва на кубчета, запържва се с малко сол, черен пипер, изважда се. В мазнината се слагат нарязаните гъби, поръсени предварително с лимонов сок, запържват се и се заливат 125 гр. бяло вино, месния бульон и сметаната. Оставя се на огъня да се сгъсти и се добавя месото, да поври 5-10 мин.
Mнения на кулинари
добави коментар
22.07.2010 г. 12:45
ммммммммм вкусно
Подобни рецепти
След смесването на месото с останалата смес (гъби,сметана и вино)за да поври 5-10 минути,изведнъж сметаната мистериозно изчезна.Въпреки това е вкусно.ВНИМАВАЙТЕ СЛЕД СМЕСВАНЕТО (предполагам,че трябва да се следи постоянно и 2-3 мин. стигат).