Нужни продукти
600 гр. свинско месо
250 гр. гъби
сок от 1 лимон
125 гр. бяло вино
200 мл бульон от месо
200 мл сметана
3-4 стръка магданоз
олио
черен пипер
сол
подготовка 40 минути
готвене 10 минути
общо 50 минути
Стъпки

Месото се нарязва на кубчета, запържва се с малко сол, черен пипер, изважда се. В мазнината се слагат нарязаните гъби, поръсени предварително с лимонов сок, запържват се и се заливат 125 гр. бяло вино, месния бульон и сметаната. Оставя се на огъня да се сгъсти и се добавя месото, да поври 5-10 мин.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
28.02.2013 г. 23:35 Полезен 16

След смесването на месото с останалата смес (гъби,сметана и вино)за да поври 5-10 минути,изведнъж сметаната мистериозно изчезна.Въпреки това е вкусно.ВНИМАВАЙТЕ СЛЕД СМЕСВАНЕТО (предполагам,че трябва да се следи постоянно и 2-3 мин. стигат).

siso_man1 коментира
22.07.2010 г. 12:45 Полезен 14

ммммммммм вкусно

К@ерина Бобчева коментира
Подобни рецепти