Свинско печено с лук
Не го отваряйте поне 1 час.
Нужни продукти
1 кг. свинска плешка
1 кг. лук
200 мл. бяло вино
100 г масло или олио
4 скилидки чесън
1 вр. магданоз
1 люта чушка /по желание/
черен пипер
сол
подготовка
10
минути
готвене
90
минути
общо
100
минути
Стъпки
Шпековайте месото с нарязаните на половина скилидки чесън.
Нарежете лука на филийки и го посолете. Нарежете магданоза и чушката.
Сложете месото в подходящ съд за печене или в тавичка.
Върху месото наредете лука, поръсете с магданоза, чушката и черен пипер, залейте с бялото вино, 200 мл. вода и мазнината.
Захлупете или завийте с фолио.
Печете на умерена фурна, около 1 час и 30 мин.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти