Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Не го отваряйте поне 1 час.

Нужни продукти
1 кг. свинска плешка
1 кг. лук
200 мл. бяло вино
100 г масло или олио
4 скилидки чесън
1 вр. магданоз
1 люта чушка /по желание/
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 90 минути
общо 100 минути
Стъпки

Шпековайте месото с нарязаните на половина скилидки чесън.

Нарежете лука на филийки и го посолете. Нарежете магданоза и чушката.

Сложете месото в подходящ съд за печене или в тавичка.
Върху месото наредете лука, поръсете с магданоза, чушката и черен пипер, залейте с бялото вино, 200 мл. вода и мазнината.

Захлупете или завийте с фолио.
Печете на умерена фурна, около 1 час и 30 мин.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти