Свинско с аспержи
Нужни продукти
500 гр. нарязано на тънки ивици свинско филе
3 скилидки счукан чесън
2 с.л. настъргана лимонова кора
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. фъстъчено олио
250 гр. нарязани на половинки аспержи
1 голяма глава нарязан на филиики кромид лук
1 ч.л. настърган джинджифил
2 големи нарязани на кръгчета домата
2 с.л. пържени счукани насолени фъстъци
2 ч.л. нарязан пресен магданоз
подготовка
40
минути
готвене
20
минути
общо
60
минути
Стъпки
Свинското, чесъна, лимоновата кора , захарта, солта и половината от фъстъченото олио се объркват добре в голяма купа. Захлупват се и се слагат в хладилника за 10 мин.
Аспержите се сваряват или задушават на пара докато омекнат. Изплакват се със студена вода и се отцеждат.
Останалото фъстъчено олио се загрява в голям тиган. Лукът и джинджифилът се запържват бързо, докато лукът омекне, и се изваждат от тигана.
Свинското се слага в същия тиган и се запържва бързо на порции до златисто. В тигана се връща, лучената смес, доматите, аспержите и фъстъците. Запържва се бързо, докато се получи еднородна смес. Ястието се поднася, поръсено с магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти