Свинско с аспержи
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    500 гр. нарязано на тънки ивици свинско филе                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 скилидки счукан чесън                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 с.л. настъргана лимонова кора                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.л. захар                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.л. сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 с.л. фъстъчено олио                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    250 гр. нарязани на половинки аспержи                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 голяма глава нарязан на филиики кромид лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.л. настърган джинджифил                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 големи нарязани на кръгчета домата                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 с.л. пържени счукани насолени фъстъци                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 ч.л. нарязан пресен магданоз                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                40
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                20
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                60
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Свинското, чесъна, лимоновата кора , захарта, солта и половината от фъстъченото олио се объркват добре в голяма купа. Захлупват се и се слагат в хладилника за 10 мин.
Аспержите се сваряват или задушават на пара докато омекнат. Изплакват се със студена вода и се отцеждат.
Останалото фъстъчено олио се загрява в голям тиган. Лукът и джинджифилът се запържват бързо, докато лукът омекне, и се изваждат от тигана.
Свинското се слага в същия тиган и се запържва бързо на порции до златисто. В тигана се връща, лучената смес, доматите, аспержите и фъстъците. Запържва се бързо, докато се получи еднородна смес. Ястието се поднася, поръсено с магданоз.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти