Нужни продукти
900 гр. свинска плешка
1 глава кромид лук
1 морков
400 гр. замразен грах
250-300 гр. стерилизирани белени домати /1/2 буркан/
4-5 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 дафинов лист
1 ч.л. копър
сол на вкус
За уплътняването
1 с.л. брашно
20 гр. краве масло
подготовка 60 минути
готвене 30 минути
общо 90 минути
Стъпки

Нарязваме месото на порционни парчета, посоляваме.

Нарязваме лука на ситно, запържваме го в сгорещено олио.

Добавяме месото и нарязания на кубчета морков.

За минута не разбъркваме, за да се запечата месото.

Задушаваме под капак на бавен огън за 20-25 мин.

Добавяме граха, наливаме вряла вода до нивото на месото.

Овкусяваме с червен пипер и сол, слагаме дафинов лист.

Варим още 30 мин.

Добавяме доматите, предварително нарязани на дребно.

Разтопяваме маслото, прибавяме брашното, пържим до златисто.

Наливаме малко от бульона, връщаме в тенджерата, разбъркваме.

Изваждаме дафиновия лист, поръсваме с копър.

Прехвърляме в съд за печене.

Печем в умерено затоплена фурна около 20-25 мин., докато ястието хване коричка.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти