Нужни продукти
900 гр. свинска плешка
1 глава кромид лук
1 морков
400 гр. замразен грах
250-300 гр. стерилизирани белени домати /1/2 буркан/
4-5 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 дафинов лист
1 ч.л. копър
сол на вкус
За уплътняването
1 с.л. брашно
20 гр. краве масло
подготовка
60
минути
готвене
30
минути
общо
90
минути
Стъпки
Нарязваме месото на порционни парчета, посоляваме.
Нарязваме лука на ситно, запържваме го в сгорещено олио.
Добавяме месото и нарязания на кубчета морков.
За минута не разбъркваме, за да се запечата месото.
Задушаваме под капак на бавен огън за 20-25 мин.
Добавяме граха, наливаме вряла вода до нивото на месото.
Овкусяваме с червен пипер и сол, слагаме дафинов лист.
Варим още 30 мин.
Добавяме доматите, предварително нарязани на дребно.
Разтопяваме маслото, прибавяме брашното, пържим до златисто.
Наливаме малко от бульона, връщаме в тенджерата, разбъркваме.
Изваждаме дафиновия лист, поръсваме с копър.
Прехвърляме в съд за печене.
Печем в умерено затоплена фурна около 20-25 мин., докато ястието хване коричка.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти